Cuvantul Influencer a fost adaugat in dictionar – Infographic

0
2296
Influencer

Da, nu a fost adăugat în DEX-ul limbii române, dar influencer a devenit un cuvânt official al English dicționarului. Fenomenul a avut loc în această săptămână și era și timpul. Ne-am întâlnit cu acest cuvânt mai des decât ne-am vorbit despre Selfie, Like sau Share.

Marketingul prin Influenceri sau Influencer Marketing-ul  nu este deloc un concept nou și încă din strămoși luăm decizii bazându-ne pe sfaturile sau experiențele cunoscuților. Adică ne dorim să fim influențați. Mai mult sau mai puțîn.

Influencer încă din 1760

Prima “colaborare” de tip Influencer Marketing s-a întâmplat chiar în 1760 când un olar pe nume Wedgwood a “craftuit” un set de ceai pentru regina Angliei. De vreme ce “Influencerii” de atunci erau monarhii Reginei, ideea lui strălucită de a-și marketa produsul ca fiind Royal-approved l-a facut celebru. Brand-ul se bucură și astăzi de success.

INTRA IN GRUPUL PRIVAT “SOCIAL MEDIA PENTRU TOTI

Nu au trecut decât câteva sute de ani, iar conceptual este același. Singura diferență este că acum se află și Social Media în discuție oferindu-ne fiecăruia câte un megafon gigantic în fața gurilor astfel noi acum putem să strigăm în gura mare ce și unde sau cât ne interesează.

Putem să oferim recomandări fără să ne fie teamă de consecințe. Putem să cerem recomandări chiar și de la oameni din alte colțuri ale planetei. Fiecare dintre noi are acum puterea de a oferi îndrumare.

Acest lucru a transformat universul Influencer Marketing-ului într-o industrie ce valorează miliarde de dolari.

Navigând prin surse importante, am reușit să dau nas în nas cu un infographic foarte interesant care reprezintă evoluția fenomenului de Influencer Marketing făcut de cei de la vamp.me. Mi s-a părut fascinant că s-au putut gândi la un fișier media care explică evoluția fenomenului “INFLUENCE” încă de când a început. Spor la citit! 😀

Influencer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here