Facebook face publică informația despre reclamele tuturor utilizatorilor de pe Facebook și Instagram

1
790
reclame trump
reclame trump

INTRA IN GRUPUL PRIVAT “SOCIAL MEDIA PENTRU TOTI”

De scurtă vreme, cei de la Facebook au făcut posibilă verificarea și aruncatul cu privirea în curtea vecinului. Dacă ești suficient de curios sau dacă ești un marketer pasionat, poți verifica și analiza câți bani investesc anumiți marketeri în reclamele de pe Facebook. Ce fel de reclame folosesc și câți bani au investit de-a lungul timpului.

Recunosc, am vrut să văd câți bani a băgat Dragnea sau PSD-ul, dar din păcate aceste informații nu sunt accesibile deocamdată.

M-am legat de alt membru politic doar că la un nivel ceva mai mare. În bara de search am scris: Donald Trump. Atât a trebuit. Facebook îți dă acum access la informații suculente. De exemplu, într-un an de zile, Donald Trump a cheltuit numai pe reclamele din Facebook mai bine de 11 milioane de dolari.

În ultimele 7 zile a cheltuit peste 200.000 de dolari. Un lucru interesant pentru cei care se ocupă de SMM sau Marketing digital este că poți vedea și ce fel de reclame rulează acum respectiva pagină. Ce reclame are active sau nu. Pretty cool ha? See the pictures below.

Câți bani bagă în reclame Levi`s?

Am vizat aceeași perioadă ca și pentru J Trump. Levi`s a investit mai bine de 320.000 de dolari în reclame pe Facebook în ultimul an. Imaginile vorbesc de la sine.

Ben & Jerry`s

Microsoft

Deci ca să fim înțeleși. Acești bani sunt investiți strict în reclamele sau postările promovate pe Facebook. De asemenea, aceeași librărie face public sume și pentru alte 550 de pagini de business din intreagă lume. Majoritatea sunt stabilite în America. Probabil cei de la Facebook au propriile motive pentru care a făcut publice aceste informații. Nivelul de transparență trebuie să fie cât mai ridicat.

Dacă vrei să rămâi la curent cu astfel de informații, te invit să intri în grupul privat de Facebook, “Social Media Pentru Toți”. Acolo apar informații zilnice și încercăm să construim o comunitate pasionată de Social Media din care să avem toți ceva de învățat.

INTRA IN GRUPUL PRIVAT “SOCIAL MEDIA PENTRU TOTI”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here