În Galati, farmaciile aplică strategii de marketing la cu totul alt nivel

2
1394
Galati (3)

În Galați, farmaciile nu sunt mai multe decât aprozarele sau cel puțin sper din tot sufletul că nu :)). Oricum, acest articol nu este despre hate și nici despre a critica afacerea farmaceutică. Dimpotrivă, vreau să laud “industria farmaceutică” din Galati pentru avântul pe care îl are. Așa cum puteți vedea în poza de mai jos, marketingul în farmacii a atins alte cote.

Galati (1)

În primul rând, trebuie să precizez că în fața Spitalului Județean sunt aproximativ 9 farmacii.  4 dintre ele sunt perete în perete. De ce nu este suficientă o singură farmacie? Nu despre asta este vorba, doar întreb și eu.

Concurența este atât de mare încât ideile de promovare au ajuns la un nivel în care farmaciile nu știu cum să îți capteze atenția. Așadar, farmacia din imagine a ales să își umple geamurile din față cu lumini mari și orbitoare. Este destul de mișto J). Exagerat, nu tocmai necesar, dar totuși cu efect. Probabil este cea mai atrăgătoare farmacie din Galati. Dacă greșesc, va rog să mă corectați.

INTRA IN GRUPUL PRIVAT “SOCIAL MEDIA PENTRU TOTI

La câteva zeci de metri, un vecin competitor și-a scos arma secretă punând în mijlocul trotuarului un “tonomat” din care îți vei putea lua probabil medicamente oricând. Nu îmi venea să cred, treceam dintr-o uimire în alta. Alții își împodobesc intrarea în farmacii cu lumini de înălțimi uriașe, iar alții își scot medicamentele în stradă.

Galati (2)

 

Doresc pe această cale să laud echipele de marketing si vânzări de la respectivele farmacii și să ofer o doză de admirație pentru creativitate. Acel tonomat mi se pare o tehnologizare a farmaciilor, iar spre deosebire de aglomerarea de farmacii din Galati, acel tonomat are potențial de a rezolva această problemă.

Există mult prea multe farmacii în fața Spitalului Județean. Eu am numărat 9, probabil am omis sau nu. Vedeți și voi care vă place mai mult J)   Distribuie dacă ai vreo farmacie preferată care te-a atras prin strategii de marketing.

2 COMENTARII

  1. Nu există industrie farmaceutică în Galați! Faptul că orașul este plin de farmacii nu este unul și același lucru cu a produce medicamente. Dacă ar sta lucrurile așa ar fi cu siguranță și o fabrică de semințe de floarea soarelui prin preajmă :))

    P.S. Caută ”tonomat” în dex 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here