Interviu Coco Bazar Galati

0
2137
Coco Bazar Galati
Coco Bazar Galati

Probabil ați observat valul de postări cu antichități și noul trend cu care Coco Bazar Galați ne ține cu sufletul la gură din două în două săptămâni. Raluca este Co-Owner-ul celui mai nou magazin de antichități și produse vândute în regim de licitație inversă. Ea a pornit această afacere din nevoia de interacțiune fizică cu toți clienții ei.

După ce a fost freelancer online pentru mai bine de 15 ani, a trebuit să facă o schimbare, iar astfel, a adus în Galați noțiunea de magazin de antichități.

Am avut câteva întrebări pentru echipa lor, iar răspunsurile au venit fulgerător și la obiect 😀

  • Ce este Coco Bazar?

  Coco Bazar este un magazin cu un concept de vânzare tip licitație – inversă (se pornește de la prețul maxim și se ajunge la cel minim) unde comercializăm obiecte de decor, electrocasnice, veselă, tablouri și multe alte curiozități, în regim secondhand. Subliniem însă că multe dintre produse sunt noi iar altele se pot încadra în categoria de antichități.

  • Cum a luat naștere ideea?

  Atât eu, cât și partenerul meu, am lucrat ca online freelancers începând cu 2001. Sunt 18 ani în care am făcut design pentru diverși clienți, majoritatea din UȘA. Deși ne place extraordinar de mult ceea ce facem, în timp am ajuns să simțim lipsa interacțiunii cu oamenii. Cam de aici a pornit totul, din dorința de a reintra în comunitatea locală. Specificul magazinului a venit după aceea, din pasiunea noastră pentru antichități și ideea de reutilizare. O parte imensă a reciclării stă în dăruirea unei noi vieți unui obiect deja existent.

  • Poate o afacere să supraviețuiască în orașul Galați?

  Este greu, dar nu imposibil. Am avut norocul de a întâlni oameni deosebiți printre colaboratorii noștri, pornind de la cei ce ne ajută să achiziționăm marfă, până la proprietarul spațiului închiriat ori contabilă. Fără ei ne-ar fi greu spre imposibil să supraviețuim.

  • Sunt încântați Gălățenii de antichități, colectables?

  Surprinzător de mult! În zilele de marfă nouă avem coadă de 10 – 15 persoane la ușă. Ce magazine din Galați se mai pot mândri cu asta?

  • Care este cel mai valoros obiect vândut la Coco Bazar?

  Răspunsul nu va fi foarte exact deoarece mulți dintre clienții noștri folosesc obiectele de la CocoBazar în proiecte personale, dându-le o nouă valoare. Avem un cuplu ce caută produse cu tematică marină deoarece vor să deschidă un restaurant cu acest specific (și au găsit la noi inclusiv o cârma de vapor, din lemn, superbă), o doamna pictoriță cumpără veselă pentru a picta pe ea, câteva persoane achiziționează vaze și recipiente în cele mai nebunești forme și culori pentru a le folosi la crearea de aranjamente florale și tot așa.

  Încercând un răspuns mai exact, un client a cumpărat, de exemplu, un ceainic cu 22 lei că apoi să vină și să ne spună că este din argint 100% și că valoarea lui este mult mai mare. Am avut un clopot de vânt superb, valoarea lui era de peste $500. Ne bucurăm de fiecare dată când clienții noștri găsesc comori la noi în magazin!

  • Care este publicul țintă al afacerii voastre?

  Am pornit fără o idee exactă (nu recomandăm și altora!), însă observăm că, fără să generalizăm, femeile sunt mai atrase de obiectele de decor decât bărbații. Însă avem un public mixt, în general matur.

  • Faptul că aveți activitate pe Social Media ajută vânzările?

  Sigur că da, de aici am și pornit de fapt. Punctul nostru forte era social media, partea de offline abia acum o învățăm.

  • Care sunt activitățile tale/voastre zilnice?

  Fiind la început, fiecare zi aduce noi provocări. Aflăm că, de exemplu, avem nevoie de un dosar unde să scriem locația celorlalte dosare necesare într-o firmă (ha!). Sunt multe acte de avut în vedere, plătit facturi, plus o comunicare continuă cu colegii din magazin.

  • Care este strategia de prețuri la Coco Bazar? Am văzut că mereu sunt prețuri în scădere.

  Da, pornim de la cel mai mare preț (70 lei / kg) și apoi, la fiecare două zile prețul scade cu câte 10 lei / kg până ajunge la 2 lei / kg. În acest fel fiecare obiect poate fi cumpărat la prețul pe care clientul îl face. Bineînțeles, de multe ori produsele se vând la prețuri mult mai mici decât merită, însă asta este toată ideea magazinului: găsirea de chilipiruri.

  • Este greu ca la fiecare două săptămâni să aduceți marfă nouă?

  Și da, și nu. Este extenuantă ziua de marfă nouă, când trebuie să despachetăm și să aranjăm pe rafturi 1,5 tone de produse. Însă plăcerea de a descoperi noi și noi frumuseți și de a vedea satisfacția clienților compensează îndeajuns de mult.

  • Care sunt obiectivele voastre pentru următorii 5 ani?

  La fel – să nu faceți ca noi, însă momentan ne fixăm atenția pe prezent, să avem un climat plăcut în magazin, cu angajați și clienți mulțumiți. Avem diverse idei și planuri însă nu le-am pus încă pe hârtie. Abia am împlinit 100 de zile de când magazinul există 🙂

  Dacă vrei să arunci o privire la ce produse se pot găsi la Coco Bazar, uite un link rapid către pagina lor de facebook.

Până atunci, am aici o mică galerie de fotografii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here