După un an de blog – Momente, statistici, trafic, bani investiți, bani câștigați

0
970
LMA1
LMA1

Am un sentiment vibrant și nostalgic care provine din zone stranii. Ah, da. Nu am mai scris nimic din August, iar sentimentul vibrant era vinovăția, nostalgia începe să dea răsad din cauză că a trecut mai bine de un an de când am deschis blogul, iar despre zonele stranii mai bine nu vorbim. 

Înainte de a oferi cifre plicticoase, detalii despre bogăție și alte măruntaie orgolicesti, vreau să las 3 cuvinte mari aici.

AM ÎNVĂȚAT MULTE

Momente importante și emoții din primul an de blog

Uhhh, cum aș putea să uit prima factură de la serviciul de hosting? Thank you hostvision.ro. Mail-ul ăla a marcat beginning-ul unui lucru pe care am simțit că îl cresc singur. (Like a baby, but no)

Primul articol care a atins 100 de vizualizări. Nici măcar nu este un articol care să respecte vreo regulă SEO, pur și simplu am dat 30+ de share-uri în cutare grupuri.

Momentul în care un prieten foarte vechi te alintă influencer, dar abia se abține din râs.

Am creat grupul Social Media Pentru Toti de care îmi amintesc rar, dar care are peste 100 de membri

MOMENT IMPORTANT CU EMOȚII MARI.

Primul articol care m-a învățat cum funcționează mass-media, can-can-ul, scandalul și ce înseamnă să nimerești “ora aia bună cu trafic”. Este articolul asta din Februarie.

Articolul ăsta care a strâns în 48 de ore vreo 15.000 de accesări, care încă mai provoacă niște comentarii pe care le ignor și care în total a avut peste 20.000 de vizualizări unice în analytics. Poză aici:

După cum era de așteptat, homo sapiens-ul clasic mai este interesat și de cum să facă bani.

Un alt moment important pentru moralul meu a fost primul backlink vândut pe blog. Pot doar să va spun că a fost către un website respectabil care se ocupă de SEO.

Printre altele, am avut de învățat și ce înseamnă să nu mai scrii nimic timp de 3 luni. Cumva se simte ca un aluat lăsat la dospit, dar de care nu ai timp să-l coci bine. Am avut foarte multe zile în ultimele luni când am avut inspirație, poftă de scris, momente cheie care meritau amintizate și chiar și clipe de stres, tensiune, sictir, M***ÎI M*-T** moments, care toate duceau către scris blogaciuni. 

Una peste alta, 3 luni de NEscris pentru propriul deliciu, m-au făcut să vreau lucruri mari. Printre ele, se numără și mititelul asta de articol care abia, abia dacă sparge coaja oului din care stă să iasă.

Cât am investit?

Investiția monetară a fost de 53 de euro. O sumă mică plătită doar pentru hosting și domeniu, A doua factură mă mai duce câteva luni, dar am adăugat-o și pe aici pentru că deja banii s-au dus.

Dacă ar fi să spun câte ore am stat să învăț WordPress, să îmi bat colegi la cap cu instalarea temei, să scriu articole, să optimizez SEO, să public articole, probabil acum aș fi mai slab cu 15 kg din cauza foametei, dar nu îmi fac griji, am de unde.

Cât am câștigat?

Recunosc, prima dată când m-am întrebat cât valorează blog-ul meu a fost când aveam 150 de oameni pe un singur articol în același timp. Articolul nu avea niciun link de afiliere, nicio promovare, ci doar reclame din adsense. 

Atunci m-am întrebat în ce s-ar fi putut fructifica săptămâna aia din viața blog-ului meu. În final, a generat doar 8 euro în contul de adsense. What a fortune… pentru articolul ăla am stat cu palpitații 3 zile.

Per total, în fix un an, blog-ul meu a generat 900 RON din diferite surse. Nu știu dacă este mult sau puțin, you tell me.

Am învățat multe

Eu m-am simțit bine scriind din nou, iar dacă ai ajuns până aici, sper că și tu, citind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here