Marketing afiliat. Ce este si cum faci bani?

0
1741

Marketingul afiliat este o metodă prin care bloggeri, vloggeri, profiluri mari de Instagram sau persoane publice reușesc să producă venituri suplimentare. Dacă marketingul afiliat nu îți este clar sau te gândești oarecum să pui bazele unei audiențe de încredere, în acest articol îți voi arăta prin strategii concrete că este posibil să faci bani mulți din marketing afiliat fără prea mult efort.

Ce este marketingul afiliat?

Principalul obiectiv al unei strategii de marketing afiliat este vânzarea. Dacă reușești să vinzi, evident, vei face bani. Partea frumoasă la acest proces este că nu ai nevoie de produse sau de magazin, tu ești doar intermediarul. Marketingul afiliat se bazează pe comision. Dacă din lead-ul tău, un cumpărător a apăsat pe „Trimite comandă”, tu îți primeșți un procent din valoarea comenzii lui. Mai pe scurt: Îi recomanzi un produs, el îl cumpără, tu îți primești % parte.

Comisioanele pot varia, iar în funcție de brand, acestea pot începe de la 1% și pot ajunge la 20%. Este foarte important de precizat că, indiferent de modalitatea prin care clientul ajunge să cumpere, prețul rămâne același.

Cele mai populare platforme pentru marketingul afiliat sunt 2performant și profitshare.

Deci, cum facem marketing afiliat? Poate să facă oricine acest lucru? Keep reading.

Bani din marketing afiliat dacă ești blogger (Black Friday)

Știam de metodă deja de ceva timp. Nu am aplicat-o pentru că traficul pe untibi.ro la acel moment nu prea îmi dădea încredere( nici acum nu imi dă). Cum funcționează? De obicei, înainte de faimoasa perioada de reduceri, bloggerii care au trafic consistent dar și constant pot profita la maxim fără să se „murdărească pe mâini”. Înainte de startul perioadei de reduceri, majoritatea deținătorilor de blogguri publică un articol sub forma unei notificări anunțând că Black Friday bate la ușă.

Sigur ați văzut articole de genul: „Sfaturi pentru Black Friday” sau „De unde să cumperi de Black Friday” sau „Unde sunt cele mai bune oferte de Black Friday”, iar lista poate să continue.

De obicei în aceste articole veți găsi linkuri către cataloagele magazinelor, către produse super reduse, către oferte, lichidări de stoc, etc. Aceste linkuri sunt generate cu profitshare, iar dacă un client cumpără produse în urma accesării unui astfel de link, blogger-ul va primi un comision.

Dacă îți faci datoria de blogger și reușești să structurezi un astfel de articol încât să fie și folositor cititorilor, sigur vei avea de câștigat. Un exemplu bun de articol de așa natură îl putem vedea pe panabogdan.ro. Articolul postat de Black Friday nu oferea numai ofertele retailerilor mari din țară organizate frumos și structurate bine, dar în articol găseai și sfaturi despre cum să faci cumpărături corecte de Black Friday.

marketing afiliat

Ai un website? Pune un banner

Metode să faci bani mulți sunt o grămadă, creativitate să ai. Nu este în fiecare zi Black Friday, dar asta nu înseamnă că pe site-ul tău nu poți atașa undeva un banner cu link de afiliere către magazinul tău preferat. Intră în categoria de laptopuri de pe emag, generează-ți un link, atașează-l bannerului și îl poți ține acolo până intervin alte schimbări. Pretty simple.

Nu ai un website? Ce zici de instagram?

Aici lucrurile devin puțin mai complicate dar rezultatele nu sunt deloc rele. Tot ce ai nevoie este de o audiență mai mare de 10.000 urmăritori pe Instagram. Btw, follow me on Insta. De ce este obligatoriu să ai 10k+ followers? Sigur ați văzut acele stories de genul „Swipe up” care te duc la anumite linkuri externe. Acel artificiu de story este posibil numai pe conturile care au peste 10.000 de followeri. Așadar, folosind același principiu, generează-ți un link de afiliere, pune-l la story cu Swipe up, bani mulți incoming.

marketing afiliat

Una peste alta, până la marketingul afiliat, asigura-te că audiența ta are încredere în tine, că ai un content de calitate și că nu pierzi ore pe Instagram. Sper că articolul ți-a fost de ajutor. Dacă da, da-i un share. Thank you!

BANI DIN FACEBOOK

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here