Nu imi place job-ul meu, ce ar trebui sa fac? Cateva sugestii despre ce ar trebui sa faci daca ai inceput sa iti urasti locul de munca.

0
1117
Nu imi place job-ul meu, ce ar trebui sa fac? Cateva sugestii despre ce ar trebui sa faci daca ai inceput sa iti urasti locul de munca.

Dacă primul lucru pe care îl faci după ce oprești alarma de dimineață este să spui „nu imi place job-ul meu”. Probabil a venit momentul pentru o schimbare sau cel puțin trebuie să îți pui niște întrebări.

În primul rând trebuie să îți dai seama că nu trebuie să fii alintat și că locul de muncă nu va fi niciodată ceva pe care îl faci din reflex. Asta e viață, iar job-ul este influențat de ea. Zilele sunt negre, iar nopțile.. și mai rău.

Cu toate acestea, pentru mulți dintre noi, un job este foarte dăunător, iar acest aspect trebuie corectat cât mai repede. Ce ar trebui să facem atunci când job-ul pare că ar fi mai mult o sentința decât o necesitate?

Nu face nimic

Dacă problemele tale pornesc de la un proiect foarte solicitant sau pentru că șeful țipă la tine, deși are și el zilele lui grele. Sau orașul în care trăieșți este unul sărac, sau orice altă problema pe care nu o poți influența sau controla, trebuie să realizezi că ești relativ sensibil. Te vei confruntă cu problemele astea la orice loc de muncă.

Continuă să îți urășți job-ul și regretă că nu încerci ceva nou

Nu îți place job-ul? Keep doin` it. Poți continua să te stresezi, să îți rupi coatele și să te simți groaznic. Nu recomand să te complaci, dar fiecare este responsabil de deciziile lui.

Nu imi place job-ul, poate ar trebui să îl fac mai plăcut

Greu. Nu reușești să faci nici Broccoli să aibă gust mai bun. Cum vei reuși să îți faci job-ul măcar cu 1% mai plăcut? Încearcă să schimbi playlist-ul ăla vechi, încearcă să îți cumperi o plantă pentru birou(cactus preferabil). Organizează-ți propriul concurs, îndeplinește task-uri în mod eficient și răsplătește-te. Ceea ce cred că este foarte important, este să găsești un mod prin care să îmbunătățești modul în care muncești. Cât produci? Cum poți produce mai mult? Vino cu idei noi, nimeni nu se va supăra dacă încerci, iar tu te vei auto-motiva.

Descoperă ce îți place cu adevărat.

Este foarte ușor să spui că nu îți place job-ul, dar știi ce îți place? S-ar putea să faci greșeala de a renunta la job-ul actual și să te trezești că nu îți place nici următorul, nici următorul și tot așa. Găsește-ți pasiunea.

Demisionează

Dacă singură ta grijă este activitatea zilnică și nu veniturile lunare, ce te oprește să renunți? Go for it. Nu ai nimic de pierdut. Dacă salariul este suficient cât să te țină în mișcare până la următorul salariu, ai foarte mare grijă ce decizii iei și fii foarte sigur de pașii următori.

Pune-ti cateva intrebari

– De ce ai ales job-ul curent in prima faza?

– De ce nu iti mai place? Ce s-a schimbat?

– Te-ai dezvoltat pe plan profesional la job-ul curent?

– Treci printr-o perioada grea si totul pare ca merge prost?

– Unde te vezi peste 5 ani?

Imi urasc job-ul din cauza salariului sau lipsei de beneficii

Salariile mici sau lipsa beneficiilor/avantajelor nu prea te ajuta sa ramai motivat. Sa inghiti in sec mereu nu este o optiune. Daca deja a trecut un an de cand nu ai mai primit o marire salariala, ar fi timpul sa ceri una. Beneficiile nu sunt ele prea numeroase, dar daca ele nu exista, uite inca un motiv pentru care poti cere acea marire.

Freelance

Dezgroapa-ti pasiunea si intra in mediul online pentru a lucra in regim freelance. Poti literalmente face orice vrei, iar daca vei avea succes, cu atat mai bine. Uite aici cateva sfaturi pentru momentul in care te vei decide sa devii freelancer.

Cere sa muncesti

Monotonia vine la pachet cu job-ul. Vrei o schimbare? Cere-i sefului mai multe responsabilitati sau cel putin unele noi. Se va bucura ca esti proactiv iar tu vei incerca lucruri noi.

Nu este usor sa faci ceea ce iti place, si sa castigi si bani. Poti doar crea o misiune din asta din care vei avea numai de invatat.

Daca articolul ti-a fost util, nu ezita sa dai un share 😀 Sharing is caring.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here