RO 100 Curatam Galatiul.

0
649

RO 100 Curățăm Galațiul este inițiativa unor oameni muncitori care nu au de gând să aștepte ca schimbarea să se producă în ritmuri lente. Au luat voluntariatul în piept și au încercat să participe la înfrumusețarea vieții unor oameni sărmani. Deoarece de puțin timp simt tot mai mult o dorință de a pune umărul la treaba și a-mi dedica timpul schimbării spre bine, consider că acești oameni merită laude, iar eu sunt mai mult decât fericit să văd ce rezultate au obținut.

RO100 Curatam Galatiul

În al treilea weekend al lunii Noiembrie, pe 17 și 18 a avut loc acțiunea de strângere de lucruri pe care gălățenii nu le mai folosesc. Am urmărit fiecare update făcut de reprezentanții comunitatii. De fiecare dată am fost plăcut suprins de cât de multe pot face gălățenii dacă își unesc forțele și ambițiile. Campania a arătat succes încă din prima zi când primul munte de donații a fost strâns până în ora 11. Punctul de colectare a donațiilor a fost în fața cinematografului din Țiglina exact lângă monumentul din parc.

Timp de două zile pline, gălățenii au contribuit cu saci de haine, plapumi, jucării, și foarte multe sentimente de dăruire și dorința de contribuire la îmbunătățirea traiului familiilor sărmane. Până la sfârșitul primei zile, deja monumentul era acoperit de iubire.

În ziua de duminică, la sfârșitul campaniei, deja donațiile ajungeau să cântărească 10 tone. Într-un public-post făcut pe facebook, cei care au avut această inițiativa au spus următoarele:

„Gălățenii sunt oameni cu inimă mare. Aproape 10 tone de donații s-au strâns timp de două zile, 17 și 18 noiembrie, la cea de-a 4-a ediție a campaniei desfășurate de Comunitatea RO100 Curățăm Galațiul.
Evenimentul a prins rădăcini în inima gălățenilor și acest lucru s-a văzut anul acesta. Numărul donatorilor și al produselor s-a triplat la această ediție. Printre lucrurile aduse de gălățenii cu suflet mare enumerăm: haine groase de iarnă, încălțăminte, plăpumi, pături, scutece, jucării, electrocasnice mici și produse alimentare neperisabile (făină, zahăr, mălai, sare, ulei, conserve, orez, paste, dulciuri). „

Chiar și acum, la o săptămâna după încheiere strângerii donațiilor, acestea încă sunt sortate și trimise către cei cu nevoie. Pentru mai multe informații despre proiectele pe care le desfășoară, pe cei de la PLATFORMA ROMÂNIA 100 ii puteți găsi pe facebook sau pe website. Bravo și la mai multe!

Am atașat și ceva poze care s-au făcut în timpul campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here