Voteaza corect în 5 pași simpli

0
693
Voteaza

Blog-ul ăsta nu a fost și nici nu va fi vreodată un loc unde să vorbesc despre politică. Totuși privind entuziasmul cu care unii români se poziționează vis-à-vis de procesul de vot, m-a făcut să realizez un lucru. Mergi si voteaza.

INTRA IN GRUPUL PRIVAT “SOCIAL MEDIA PENTRU TOTI

Multor români încă nu le pasă de singurul drept “pe bune” care poate fi exercitat astfel încât să poată face o schimbare. Importanța acordată votului personal abia abia dacă se mai simte.  Eu voi lua taurul de coarne și îți voi spune că votul tău chiar contează. Nu mă interesează cu cine votezi, dar mergi la vot.

Așa că pentru cei care încă trăiesc în peșteră și nici măcar nu știu cum arată o urnă, am făcut un tutorial din 5 pași simpli pentru cum să mergi corect la vot.

Pasul 1. Informează-te. Voteaza cu capul.

În caz că efectul vinului de butoi de aseară încă își manifestă activitățile prin creierul tău, încă mai ai timp să te reorientezi. Pe 26 Mai ai de făcut un lucru important, pentru tine în primul rând.

Pune mâna pe telefonul ăla pentru care ai făcut rate și dă un search pe Google ca să înțelegi și tu ce sunt europarlamentarii. Vezi cine sunt candidații, vezi care te-ar putea reprezenta cel mai bine.  Renunta la ideea că “toți te fură” și ia o decizie.

Pasul 2. Pregătește-te

Măcar cu o zi înainte încearcă să fii treaz. Pregătirea pentru vot este mai mult un proces  de conștientizare. Încearcă să găseșți compatibilități. Nu începe discuții contradictorii cu Gheorghe din deal pentru că el voteaza cu altcineva. Meditează și tu pentru 10 minute în viața ta și ai încredere în decizia ta.

Pasul 3. Asumă-ți

Asumarea e grele. Sigur vei ajunge în poziția în care candidatul ales de ține va pierde. Cel puțin unii dintre voi se vor afla în situația asta. Nu trebuie să îți fie rușine, nu trebuie să minți în legătură cu susținerea și ideile tale. Dacă crezi cu adevărat că decizia ta ar fi adus o schimbare în bine, mergi cu ea până la capăt.

Pasul 4. Voteaza, nu te da jmeker

Nu începe să tipi în gura mare prin fața blocului că ai fost tu la vot. Toți am făcut asta. Nu te îndesa deodată în cel mai apropiat bar sau nu te duce direct la cafea cu vecina de deasupra că să vorbiți voi despre oamenii pe care i-ați văzut la urne. Votul este o acțiune importantă și nu un motiv de bârfă sau egocentrisme. Nici caterinca nu își are locul. Vrei să fii exemplar? Îmbracă-ți hainele de duminică, pune ștampila aia cu simț de răspundere și fii mândru de tine.

Pasul 5. Ia lucrurile în serios

Cum spuneam și mai sus, mersul la vot nu este motiv de distracție. Nu te duce să pui o ștampila doar pentru că așa face toată lumea. Nu îți bate joc de dreptul tău. Nu pune ștampila cu ochii închiși, nu scuipa în cabina de vot, nu mâzgăli buletinul de vot, nu face scandal, nu rade de vecini și nu fii tu mascota cartierului.

INTRA IN GRUPUL PRIVAT “SOCIAL MEDIA PENTRU TOTI”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here